kortdurende hypnotherapie

Hoe ziet een behandeling er uit? en wat gebeurt er zoal?, hoeveel sessies heb ik dan nodig ?

Iedere behandeling volgens het principe van kortdurende hypnotherapie begint met een intake. Gedurende de intake zal de therapeut zich verder voorstellen en een aantal vragen stellen om jou, je probleem en zeker ook je doelstellingen helder te krijgen.

Op basis van dit gesprek beslissen jullie beide of het therapeutisch traject in gang wordt gezet of niet.

Na de intake vinden er een aantal sessies plaats. De hoeveelheid benodigde sessies is nooit van te voren in te schatten. Dit ligt erg aan de doelstellingen die je wilt bereiken. Deze sessies duren meestal 1 tot 2 uur.

Het principe van kortdurende hypnotherapie is wel zo dat je over het algemeen niet meer als 10 sessies nodig zult hebben.

Tijdens de sessies wordt er gewerkt worden met trance. Deze trance hoeft niet erg diep te zijn omdat juist vaak een licht vorm van trance beter werkt.Tijdens deze trance ga je op zoek naar onbewuste patronen en middelen om die te doorbreken.

Doordat er veel op onbewust niveau wordt gewerkt is het niet noodzakelijk om je “hele hebben en houden” bloot te leggen aan de therapeut. Het therapieproces kan vaak ook heel erg goed werken als de therapeut maar betrekkelijk weinig van je weet. Echter je doel moet de therapeut natuurlijk wel weten. Mede hierdoor wordt hypnotherapie vaak als een erg prettige en veilige vorm ervaren.