Hypno- Therapie

Psychotherapie is vaak een beladen woord. De meeste mensen ervaren al een opluchting wanneer eenmaal de stap genomen is om een professioneel therapeut in te schakelen. Voordat mensen echter deze eerste stap zetten, hebben ze vaak al vele andere dingen geprobeerd die minder succesvol waren.

Psychotherapie bestaat voor ons uit een integrale behandeling van het probleem, op meerdere terreinen en met dat wat nodig is om snel te komen tot het gewenste resultaat. Om deze resultaten te boeken, wordt er gebruik gemaakt van diverse beproefde methoden en modellen vanuit de gedragskunde, psychologie, neuro linguistiek, en hypnotherapie.
Door de uitgebalanceerde combinatie van deze verschillende modellen ontstaat een zeer effectieve en oplossingsgerichte kortdurende (max 15 sessies) werkvorm.

Therapeuten zorgen ervoor dat de cliënt zelf zijn of haar oplossingen weet te vinden om te komen tot het gestelde doel. Hierdoor is het effect veel groter en breder dan wanneer de oplossing door de therapeut wordt gegeven. Het probleem wordt dus niet alleen aangepakt, de cliënt leert ook nieuwe methoden om eigen problemen aan te pakken. Het oplossende vermogen van de cliënt wordt vergroot.  De cliënt kan een “weller than well” gevoel overhouden.

Of zoals een cliënt vertelde “ Nu kan ik mijn problemen weer zelf aan, en hoef niet mijn hele leven in therapie

De grens waar coaching eindigt en therapie begint is niet altijd even makkelijk te bepalen. Daarom zijn al onze coaches ook therapeuten en vise versa.
Bij coaching gaat het vooral om praktische werk-gerelateerde zaken, bij therapie gaat het
vaker om diepliggendere persoonlijke problemen. Coaching vindt in het hier-en-nu plaats, terwijl therapie ook het verleden bekijkt.

Therapie is niet makkelijk, het is vaak hard werken, kan vrij confronterend en soms ook vol emotie zijn. Echter plezier en lachen is ook belangrijk, het biedt de nodige opluchting en ruimte om verder te gaan.
De therapeut is zeer nauw betrokken bij het leerproces, en zal de cliënt ook tijdens het gehele therapieproces bijstaan.