Time Line Therapy

Time Line Therapy is ontwikkeld door Tad James. De tijds dimensie die hij toegevoegd heeft aan NLP is geweldig. Door onderzoek te doen naar de effecten van de verschillen in hoe we tijd ervaren is Time Line Therapy ontstaan.

Dit is een serie technieken waarmee een snelle, effectieve en langdurige verandering plaats kan vinden. Meer en meer worden deze technieken in therapie gebruikt om snel resultaat te boeken op het gebied van gedragsverandering.

Iedereen “heeft” een tijdlijn, dit is een denkbeeldige lijn waar onze herinneringen in opgeslagen liggen, van onze eerste tot onze laatste in de verre toekomst. Aan deze herinneringen kunnen emoties gekoppeld zijn, positieve (liefde, kracht, blijdschap) of negatieve emoties (boosheid, angst, verdriet of schuld).

Door middel van Time Line Therapy kunt u vrij van uw emotioneel verleden en uw eigen toekomst opnieuw ontwerpen, zoals U dat wilt. De ongecontroleerde enorme emotionele uitbarstingen zoals woede, angst, verdriet en schuld zijn een collectie van al die herinneringen met eenzelfde emotie. Door middel van TLT kunt u de emoties van die herinneringen loslaten waardoor uw hele verleden wordt “opgeschoond”. De herinneringen blijven, alleen de emoties zijn er vanaf, waardoor de collectie van emoties ook hun kracht verliezen en je dus vrij in het leven staat.

De andere krachtige insteek van Time Line Therapy is de verandering van beperkende overtuigingen. Ooit heeft u besloten zo te zijn zoals je u bent, soms was dat een keuze die nu niet meer handig is. Met behulp van Time Line Therapy kunt u nu deze beslissingen loslaten en doen wat u wilt doen.

Voorbeelden van zulke beslissingen kunnen zijn, “ik ben geen goed huwelijk waard”, “ik ben niet goed genoeg”.

Kun je je voorstellen hoe zulke overtuigingen uw leven kunnen beïnvloeden en hoe zou het zijn zonder deze overtuigingen?

 

Time Line Therapy® Trainers

Iedereen die Time Line Therapy® (TLT) beoefent moet lid zijn van de Time Line Therapy Association (TLTA). Time Line Therapy Association is de enige die mensen mag certificeren als Practitioner, Master of Trainer in TLT. Er zijn in Nederland een aantal plaatsen waar men een training kan volgen. Na het volgen van zo”n training kan men vervolgens lid worden van de associatie om het TLT certificaat te ontvangen